Luchtverwarming

Wat is luchtverwarming?

Het woord luchtverwarming geeft het al een beetje weg. Het doel is de lucht te verwarmen, op een efficiënte manier. Luchtverwarming zorgt ervoor dat uw woning, kantoor of bedrijfsruimte voorzien wordt van verse, warme lucht. Dit verwarmingsproces gaat heel snel in vergelijking met andere verwarmingssystemen.

Hoe werkt luchtverwarming?

Bij luchtverwarming is er sprake van een centrale retour in het gebouw die lucht aanzuigt en naar de ketel brengt, waar de lucht door een verwarming gaat. De lucht wordt gefilterd en opgewarmd en via het kanaalsysteem terug over de verschillende ruimtes verdeeld. Bij luchtverwarming wordt niet gewerkt met radiatoren. Alles werkt door middel van roosters in de vloer, in de wand of het plafond. Als uitbreiding kan de lucht bovendien bevochtigd of gekoeld worden.

De luchtverplaatsing verloopt geheel geruisloos bij een systeem van luchtverwarming. De luchtsnelheid is zodanig laag dat er geen merkbare luchtverplaatsing is en dat zelfs je planten niet bewegen.

Zijn jouw muren, en is jouw dak reeds geïsoleerd? Vraag naar onze hybride toestellen. Een gascondensatieketel van het merk Multicalor uitgerust met een batterij en een buitenunit. Het buitentoestel wordt uitgerust met een buitentemperatuur voeler. Tijdens een koude kille winterdag verwarmt het toestel op jouw huidige aardgas-/propaannet, terwijl het jouw woning in het  tussenseizoen verwarmt met het buitentoestel en de batterij. Met deze batterij wordt jouw volledige woning tevens gekoeld. Een win – win – win.

Een nieuwbouwwoning of grondige verbouwing? Verventa biedt de oplossing in jouw woning. Elke ruimte afzonderlijk verwarmd, gekoeld en geventileerd.

Wat zijn de voordelen van luchtverwarming?

  1. Luchtverwarming is een snel systeem. U bereikt de gewenste temperatuur veel sneller dan met traditionele verwarmingssystemen zoals radiatoren of vloerverwarming.
  2. Het is een esthetisch verantwoord systeem voor woning, kantoor of bedrijfsruimte. Er moeten geen radiatoren worden geplaatst. In plaats daarvan wordt gewerkt met elegante roosters in de muur, vloer of plafond. Dit alles zorgt voor een gevoel van eenheid en een smaakvolle integratie.
  3. De ventilatie kan altijd worden gegarandeerd, ook als er geen warmte- of koelingsvraag is.
  4. Indien er de mogelijkheid is kunnen er kleppen geplaatst worden op het bestaande of nieuwe kanaalnet. Dit geeft u als gebruiker de mogelijkheid om bepaalde ruimtes afzonderlijk te verwarmen of te koelen.
  5. Luchtverwarming en ventilatie worden gecombineerd in hetzelfde kanaalsysteem. Kiest u voor vloerverwarming als u gaat bouwen of verbouwen, dan dient een ventilatiesysteem apart geïnstalleerd te worden.
  6. Luchtverwarming met ventilatie zorgt voor een gezond binnenklimaat: de lucht wordt voortdurend ververst en gefilterd, waardoor ongewenste stofdeeltjes  of vuil tegengehouden wordt.